Recreatieve plannen Les Beaux Champs grotendeels goedgekeurd

WEERT – De plannen van eigenaresse Ingrid Cuijpers om het historische landhuis Les Beaux Champs aan de Lozerweg in Weert een recreatieve invulling te geven, krijgen grotendeels goedkeuring van de gemeente.

Dat meldt De Limburger. Vorig jaar maakte Cuijpers bekend met het karakteristieke pand, dat dateert uit 1850, de recreatieve kant op te willen gaan.

Plannen
Ze vroeg bij de gemeente toestemming voor twintig slaapplaatsen in de vorm van plattelandskamer, vier bed& breakfastplaatsen, ruim vijftig camperplaatsen en een wandel- en fietscafé. Ze wil bovendien het landhuis met bakhuisje volledig renoveren. Die zou dan kunnen dienen als trouwlocatie.

Gemeente deels akkoord
Volgens De Limburger wil de gemeente deels tegemoetkomen aan de wensen. Zo zou Cuijpers tien slaapplaatsen in plattelandskamers en de vier slaapplekken de vorm van bed- en breakfast in mogen richten. Verder is de gemeente akkoord met het wandel- en fietscafé. Met de overige zaken (tien slaapplekken in plattelandskamers en de camperplaatsen) gaat de gemeente niet akkoord. De geldende regels laten dit niet toe.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 190/365
Volgend artikelDagkrabbel 190/365