Zomerpakket voor kinderen uit Weert die niet op vakantie kunnen

Wethouder Martijn van den Heuvel neemt cadeaubonnen van fiets- en wandelcafé Hoeve Lieshout in ontvangst. Van links naar rechts: Hans Bovend’eerdt (eigenaar fiets- en wandelcafé Hoeve Lieshout), wethouder Martijn van den Heuvel en Tanja van Duuren (coördinator armoedebestrijding)

WEERT – Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met dit pakket willen we eraan bijdragen dat kinderen in de gemeente Weert een leuke zomervakantie hebben. Ook als ze niet op vakantie kunnen gaan. Je staat er soms niet bij stil, maar niet voor iedereen is de zomervakantie vanzelfsprekend een leuke periode. Ik ben blij dat er zoveel Weerter ondernemers zijn die dit samen met ons mogelijk willen maken.”

De gemeente Weert heeft nu een zomerpakket voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. In dit zomerpakket zitten materialen, vrijkaarten en leuke ideeën, mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren. Het zomerpakket wordt aangeboden aan kinderen van 2 tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Elk pakket is anders en wordt op maat gemaakt. Wat er precies in het pakket zit, is bijvoorbeeld afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Sponsoring van Weerter ondernemers
Het zomerpakket wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende Weerter ondernemers. Zij sponsoren bijvoorbeeld bonnen voor activiteiten of een drankje. Deze sponsoren zijn zwembad De IJzeren Man, Bruna, Bacio, Het Natuur- en milieucentrum, De Sponsorwinkel, Bibliocentrum, Kinderfonds ML, Kinderpretland, Homevision, Blauwe Meertje, Hoeve Lieshout, Albert Heijn en Gotcha! Cinema.

Zomerpakket aanvragen
U kunt het zomerpakket tot 23 juli aanvragen bij De Vraagwijzer. De Vraagwijzer is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0495 575 000. U kunt op maandag tot en met donderdag ook binnenlopen tussen 9.00 en 12.30 uur bij de balie in het stadhuis (Wilhelminasingel 101).

Vorig artikelCruyff Court aan de Dillenburg
Volgend artikelWeert stad in het groen – 186/365