Rembrandt portret kunstenares Laura Caris naar Rijksmuseum

Het Rembrandt portret van Laura Caris met lijstenmaker Henri van de Mortel

WEERT – Een tijdje geleden heeft de Weerter kunstenares Laura Caris journalist Jochem Rietjens geportretteerd. Ze wilde hem schilderen ‘in Rembrandt-stijl’. Zwarte achtergrond, in het zwartgekleed. Vandaag werd het schilderij ingelijst voor de laatste beoordelingsronde van de wedstrijd ‘Lang Leve Rembrandt’ volgende week in het rijksmuseum in Amsterdam.

Het Rijksmuseum ontving de afgelopen maanden 8.390 inzendingen voor de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Iedereen kon tussen 1 februari en 31 maart een eigengemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt insturen. De jury ging de afgelopen maanden in beraad en selecteerde 600 werken die ‘op zaal’ een laatste beoordelingsronde krijgen en waarvan een tot zover onbekend aantal te zien zal zijn in de tentoonstelling. De Weerter kunstenares Laura Caris is een van de kunstenaars wiens portret door is voor de tweede ronde voor de expo het Rijksmuseum. Eind juni volgt dan de bekendmaking van de selectie kunstwerken voor de tentoonstelling.

Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen. Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ feestelijk geopend en is de eindselectie bekend. De tentoonstelling blijft t/m 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.