Nieuwbouw hotel Keulsepoort 16 van start

Hotelier Gijs Hendrikx & wethouder Erwin Boom

VENLO – Gistermiddag sabreerde wethouder Erwin Boom met een zwaard een fles champagne als openingshandeling voor de herbouw van het voormalig Stationshotel in Venlo. De bouw van het hotel duurt ongeveer één jaar.

De bekende Venlose hotelier Gijs Hendrix startte eerder het Theaterhotel Venlo. Theaterhotel Venlo is een hotel op een van de meest historische plekken van de stad Venlo.  Het huidige Stationshotel ligt in het centrum van Venlo, vrijwel direct aan het centraal station, zoals de naam doet vermoeden. Het hotel bestaat al sinds 1886 en kent daardoor een rijke geschiedenis. Onder andere vond de oprichting van de Eredivisieclub VVV-Venlo plaats in het Stationshotel.

Het nieuw te realiseren hotel zal ingericht worden naar een driesterren classificatie. Het hotel krijgt 34 kamers die opgedeeld worden in comfort kamers en deluxe kamers. Het afgelopen jaar is tevens hard gewerkt aan de totstandkoming van een uniek concept. De gehele klantreis is bepaald en op basis hiervan is de inrichting en het te realiseren niveau bepaald. “De naam van het nieuwe hotel zal komend jaar worden gepresenteerd, dit houden wij nog even geheim”, aldus exploitant Gijs Hendrikx.  

Locatie
“De locatie voor het hotel is perfect, de ontwikkelingen van de Keulsepoort en de plannen die de gemeente hierbij heeft, zijn natuurlijk goed,” zo vervolgt Hendrikx. “De ligging ten opzichte van het station, op steenworpafstand, speelt ook een belangrijke rol. Daarnaast is het Limburgs Museum natuurlijk een belangrijke trekpleister. Dit hebben wij kunnen ervaren met de Evert Thielen tentoonstelling. Het was jammer dat wij nog niet open waren. Daarnaast heeft de regio Venlo en Noord-Limburg in het bijzonder zeer veel te bieden. Van ontspanning in de Maasduinen, winkelen, eten en uitgaan tot en met talrijke zakelijke evenementen en uiteraard het brede cultuuraanbod op het gebied van theater en kunst.”

De Maaspoort
Dat laatste is zeer belangrijk en als voorbeeld noemt Gijs Hendrikx de samenwerking met De Maaspoort Theater en Events. “Samenwerken is belangrijk, uiteindelijk bereik je samen meer dan alleen. Dit zie ik nu ook voor me met beide musea die aan de Keulsepoort zijn gevestigd. Het Limburgs museum en binnenkort het Museum Van Bommel Van Dam. Maar vergeet hierin zeer zeker niet de binnenstad, Venlo heeft zoveel te bieden! Net als met het Theaterhotel Venlo kijk ik er naar uit om met het nieuwe hotel iets toe te voegen aan de beleving van Venlo en omgeving door innig samen te werken met alle partijen.”

 

 

Vorig artikel110.000 Bezoekers voor dubbeltentoonstelling ’50 Jaar Thielen’
Volgend artikelDagkrabbel 163/365