Weertenaar Lars Poell (19) tweede tijdens Porsche Cayman ClubSport Trophy race

WEERT | ZOLDER – De 19-jarige Lars Poell uit Weert behaalde een tweede plaats tijdens de Porsche Cayman ClubSport Trophy race. Op de eerste plaats eindigde de bekende coureur en presentator Robert Doornbos op het circuit in Zolder.

Lars Poell is 19 jaar jong en woont in Weert. Twee jaar geleden stapte hij in de autosport, en nam verschillende keren deel aan de SLK Cup in Nederland. Met een Porsche GT3 Cup deed hij mee aan een race van de ADCPR (All Dutch Porsche ClubRacing) en hij eindigde op de tweede plaats. Gisteren won hij de eerste race van de Porsche Cayman ClubSport Trophy.

Cayman ClubSport Trophy
De Cup Challenge Benelux organiseert dit jaar binnen de Porsche Endurance Trophy, die deel uitmaakt van het Belcar Endurance Championship, voor het eerst de Porsche Cayman ClubSport Trophy, een kampioenschap voor amateurs en rookies die bestaat uit zes races op de circuits in Zolder, Spa, Francochamps, Zandvoort en Assen.

Naast rookies reden er in de Cayman ClubSport Trophy heel wat rijders met ervaring rond, op het circuit in Zolder was dat Robert Doornbos, een rijder met Formule 1 ervaring.  “De aanwezigheid van Doornbos stoort me helemaal niet, integendeel ik ben er zeker van dat ik nog heel wat van hem kan leren als ik er in slaag in het slipstream van zijn wagen te komen. Bovendien scoren de gastrijders geen punten voor het kampioenschap en hebben ze dus geen invloed op het interne klassement van de Trophy.” Zo is te lezen in een interview met Autosport.be met Lars Poell.

Lars Poell reed de race met zijn teamgenoot Niels Nipperus en reden elk één race van een uur. Hiermee behaalde Poell een knappe tweede plaats op het podium.