Inloopbijeenkomst ideeën voor stadspark Weert

Kom op 28 mei meepraten over herinrichting van het stadspark

WEERT – Op dinsdag 28 mei organiseert de gemeente Weert een inloopbijeenkomst over de herinrichting van het stadspark. Geïnteresseerde inwoners krijgen daar te horen wat de visie op hoofdlijnen voor de herinrichting van het stadspark is. Vervolgens mogen ze hun eigen wensen en ideeën inbrengen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “We willen het stadspark graag vormgeven samen met de mensen die er gebruik van maken. We willen weten wat zij belangrijk vinden. Zo komen we samen tot een uniek stadspark waarin historie en beleving belangrijke pijlers zijn. We willen ideeën ophalen die passen bij een bijzonder en aantrekkelijk stadspark.”

Herinrichting stadspark
De gemeente Weert is bezig met de herinrichting van het stadspark. Deze herinrichting is mogelijk doordat de gemeente de locatie van Houthandel Scheijmans aan de Biest heeft gekocht. De houthandel verhuist eind 2019 naar het bedrijventerrein Kampershoek. De locatie van de Houthandel wordt dan toegevoegd aan het stadspark. Omdat het bestaande stadspark aan vernieuwing toe is, wordt de toevoeging van de locatie van de houthandel en de vernieuwing van het bestaande stadspark samen opgepakt. Daarnaast verdient de verbinding van het stadspark met de binnenstad, waaronder via de Oelemarkt, aandacht.

Precieze invulling van het stadspark
Landschapsbureau Nohnik heeft een visie op hoofdlijnen gemaakt. Het ontwerp van deze visie is klaar. Over de precieze invulling van het stadspark wil de gemeente graag in gesprek gaan met haar inwoners. De gemeente wil ideeën ophalen over de functies en voorzieningen die inwoners graag in het stadspark zouden zien.

Inloopbijeenkomst
Iedereen die hierover mee wil praten, is welkom bij de inloopbijeenkomst. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 mei van 17.00 tot 19.00 uur in de kantine van het stadhuis (Wilhelminasingel 101 Weert). Landschapsbureau Nohnik vertelt dan over de eerste ideeën en laat een aantal schetsen zien. Geïnteresseerde inwoners zijn welkom om te komen luisteren en mee te praten over de verdere invulling. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Wil je graag meepraten, maar kun je niet aanwezig zijn op 28 mei? Neem dan contact op met Marianne Arts via (0495) 575 221 of [email protected]