Aanpak illegale kamerverhuur in Roermond verloopt moeizaam

ROERMOND – Sinds 2017 is de gemeente Roermond er drie keer in geslaagd om illegale kamerverhuur te stoppen. Daarmee verloopt de aanpak van illegale kamerverhuur moeizaam.

Dat meldt De Limburger. De gemeente scherpte in 2012 de regels voor kamerverhuur aan. Dit naar aanleiding van klachten omwonenden over geluids- en drugsoverlast.

Drie zaken
De afgelopen twee jaar zijn drie zaken afgehandeld. De problemen houden aan. De afgelopen twee maanden kwamen tien nieuwe signalen van illegale kamerverhuur binnen. Het gaat daarbij vooral om mensen die tegen de regels in hun huis verhuren aan arbeidsmigranten.

Een gemeentewoordvoerder zegt tegenover De Limburger dat ‘langdurige juridische trajecten’ nodig zijn om de illegale kamerverhuur aan te pakken. Momenteel worden nog zestien huiseigenaren in de gemeente aangepakt.