De Annex zoekt kunstenaars en vormgevers met band regio Weert

WEERT – Beeldend kunstenaars en vormgevers met een band met de regio Weert kunnen zich aanmelden voor een tentoonstellingsperiode in de Annex. Doel van de oproep is het samenstellen van het jaarprogramma 2020. Geïnteresseerden kunnen t/m 1 juli 2019 reageren op de ‘open call’.

De Annex aan de Meikoel in het Weerter centrum is de meest zichtbare tentoonstellingsruimte in de regio waar professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving zichtbaar is voor divers publiek. Het ontstaan van de ruimte is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert en is gelieerd aan het Gemeentemuseum Weert.

Wethouder Geert Gabriëls: ‘De vorige open call heeft gezorgd voor een gevarieerd jaarprogramma 2019. De bezoekersaantallen zijn boven verwachting en ik hoop dat we het publiek in 2020 weer kunnen verrassen met een mooi programma.’

De Annex ambieert een positieve bijdrage te leveren aan het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, wil een podium zijn voor jong en gevestigd talent en hoopt vanuit die positie de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken.

Hoe werkt het?
Geïnteresseerde, professionele kunstenaars en vormgevers worden uitgenodigd een aanvraag in te dienen voor een (werk- en) presentatieperiode in de Annex in 2020. Voorwaarde is dat je afkomstig bent uit de regio Weert of een sterke band hebt met de regio. Om tot een evenwichtig jaarprogramma te komen worden de aanvragen getoetst door een programmacommissie.

Onlangs exposeerde Kid Kura in de Annex. Hiervan maakt

Vorig artikelWeert stad in het groen – 130/365
Volgend artikelDagkrabbel 130/365