Marcel Stegers uit Melick schrijft boek ‘Miquel, een juweel van licht’

MELICK – Marcel Stegers uit Melick, een jongeman van 37 jaar met een complexe vorm van autisme, heeft een boek geschreven. ‘Miquel, een juweel van licht’, is de titel van het boek en het gaat over kinderen in onmogelijke situaties.

Het grote zwijgen… Er zijn kinderen die niet kunnen, nee, niet durven spreken. Hun thuis is geen thuis, maar een plaats waar ze noodgedwongen telkens moeten terugkeren. Een van hen is Miquel, een jongen van nu 14 jaar. Hij is hoog gevoelig en wordt door zijn opvoeders gemanipuleerd waardoor hij niet weet wat te doen.

Stegers leerde Miquel kennen toen hij 10 jaar was. Samen maakten ze vele treurige en pijnlijk situaties mee in dit gezin. Hij besloot er een boek over te schrijven: ‘Miquel, een juweel van licht.’ Dat was een grote en moeilijke uitdaging, maar het is hem gelukt.

Met dit boek wil Marcel opkomen voor kinderen in (zo lijkt wel…) onmogelijke situaties. Op een makkelijke wijze voert hij de lezer naar gezinssituaties waar de bureaucratie geen inzicht en dus geen antwoord heeft.

Inzicht op vrolijke wijze
“Kinderen zijn in hun diepste wezen goed, maar die goedheid kan alleen tot ontplooiing komen als de omstandigheden ook goed zijn”, schrijft Marcel, die een eigen schrijfstijl heeft, hij is (zoals hij zegt..) geen “normale” schrijver, maar iemand die vanuit zijn hart sterk staat voor kinderen. Hij is ook kind met de kinderen … Het boek geeft op een vrolijke, bijna speelse wijze inzicht in en over de complexiteit van het zwijgende kind, van de situaties achter de gesloten deuren van hun ”thuis”. Voor hulpverleners, leerkrachten en gezinsbegeleiders een ware eyeopener.

Marcel zijn hart is zo begaan met deze kinderen, dat hij veel opoffert om ze te helpen. Hij schrijft brieven naar de koning, de ombudsman en diverse media om deze misstanden onder de aandacht te brengen. Hij zoekt hulp, niet voor zichzelf maar voor het kind dat niet durft te spreken. Hij geeft van elk boek de winst naar Kika en Make a Wish.

Kijk voor meer informatie op www.werkelijkgeluk.nl

Vorig artikelDagkrabbel 120/365
Volgend artikelZomer Challenge bij TC de Meulenslag