Kunst: succesvolle 27ste atelierroute in Weert

WEERT – Kunstcentrum Weert organiseerde voor de 27ste keer op Tweede Paasdag een atelierroute door Weert. Ook werd in het Fatima Huis een groepstentoonstelling van 22 kunstenaars georganiseerd. Wethouder Geert GabriĆ«ls opende de expo. De expo loopt dwars door de kerk tot in de crypte.

Wethouder Geert Gabriƫls opende de expositie en sprak de wens en hoop uit dat kunst steeds vaker te zien is in Weert, vooral nu er lege panden genoeg zijn. Naast wethouder Gabriƫls en Daniƫlle Beckers waren er nog twee sprekers. De een handelde over de bereikbaarheid van kunst voor mindervalide en invalide mensen, de ander, droeg een gedicht voor waardoor het in de kerk doodstil werd. Naast al eerder geƫxposeerd werk, was er ook nieuw werk te zien, waaronder infrarood fotografie. Door het fraaie weer waren er heel veel bezoekers in de diverse atelier. De organisatie sprak dan ook van een succesvolle 27ste editie.

Na het formele gedeelte volgde het informele en Gabriels besloot geheel in stijl, op een fiets, de kerk te verlaten. Deze actie kon rekenen op een daverend applaus. Vervolgens konden bezoekers hun eigen atelierroute samenstellen om meer te zien van kunstenaars naar keuze.

Groepsexpositie
Op twee volgende zondagen 28 april en 5 mei is de groepsexpositie ook nog geopend. Op 5 mei om 15.00 uur is er een rondleiding door Frits Nies. De toegang is gratis!

Laura Caris, een echte Weertse, studeerde aan de Universiteit van Tilburg, verbleef daar een tijd, maar keerde uiteindelijk toch terug naar Weert waar ze nu nog steeds woont. De kans die ze nu kreeg om haar werk te tonen was voor haar heel bijzonder, zo had ze als een eerder uit de doeken gedaan. Ze had drie jaar niets kunnen doen doordat gezondheidsklachten haar parten speelden. Ze is nu weer een paar maanden bezig.

Stichting Kunstcentrum Weert is een groep van dertig autonome professionele kunstenaars die hun werk aan het Weerter publiek willen laten zien. Zij doen dit in de vorm van solo-tentoonstellingen op eigen initiatief, groeps/thema-exposities, gezamenlijke projecten, uitwisselingen met andere groeperingen en kunst-atelierroutes.

De stichting bestaat sinds 1984 en heeft kunstenaars uit allerlei geledingen en disciplines: tekenaars, schilders, beeldhouwers, textielkunstenaars, een fotograaf, een video/computerkunstenaar, een theatermaker en een schrijver.

Tekst & foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelDagkrabbel 112/365
Volgend artikelAantal megastallen neemt toe, Limburg telt er 97