Paasviering Minderbroeders Franciscanen Weert

WEERT – Van slechts 13 van de 57 middeleeuwse kloosters in Nederland is de kerk bewaard. Acht kerken worden nog voor de eredienst gebruikt, waarvan de Paterskerk (uit 1461) in Weert de enige middeleeuwse kerk is die door de oorspronkelijke orde, de Minderbroeders Franciscanen wordt gebruikt.

Zaterdagavond was er dan ook weer een Paaswake in het rijksmonument. Voorganger was pater gardiaan Gerard Heesterbeek. De mis werd opgeluisterd door zangkoor Creatura uit Weert. Onder de bezoekers veel bewoners van de Biest.

Rijksmonument de Paterskerk uit 1461, werd drie maal bekroond met de erfgoedprijs van Weert. Was de eerste burcht van de graven van Horn en is de dynastieke grafkerk van de graven van Horn.

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelDagkrabbel 111/365
Volgend artikelWeert stad in het groen – 112/365