Grenslaupers gaan door weer en wind

WEERT – Veel Grenslaupers waren met andere zaken dan hardlopen bezig, behalve de groep die gericht voor iets aan het trainen is. Die laatste groep maakte de “voorgeschreven” kilometers, werkte aan de juiste tijden in de trainingen, paste de omvang aan, of had een “rustweek”.

Dat alles tijdens de laatste voorbereidingen voor Carnaval, waarmee de andere helft van de vereniging bezig was. Daarnaast was er een 3e groep, de vakantiegangers! Die waren op vakantie, of gingen op vakantie. Geen Carnaval voor hen.

Regen in wind
Desondanks 14 starts van totaal 13 Grenslaupers in dit weekend. Michel Hoeken op zaterdagmiddag in St. Joost bij de trimloop, 10 km in de respectabele tijd van 58:14 en daags erna in Lommel Kolonie (B) bij het Teutenbosloopcriterium nog eens 12 km in 1:14 u. 12 Anderen aan de vertrekstreep/-mat in Weert bij de HEMA IJzeren Man Loop. In verband met de carnavalsactiviteiten in Weert deze keer “slechts” 5 afstanden, 1,2 / 2,4 / 3,5 / 7 / 10,4 km. Met name de starters in Weert hadden veel last van regen en wind. Het waaide fris en de regen plensde neer, in het begin nog te overzien, maar later flink. Daardoor werden er geen spectaculaire tijden genoteerd.