Mieke I Weegels eerste Weerter prinses

WEERT – Wie wordt de ‘Ieërste Wieërter Preênses’? Dat was de hamvraag gisteravond in café Tramhalt. Vastelaovundj Vereiniging ‘Geîne Pôngel’ organeerde een ludieke prinsesverkiezing Saillant detail: mannen waren niet uitgesloten van deelname en zelfs wethouder Geert Gabriëls liet zich van zijn prinsessen zijde zien.

‘Geîne Pôngel’, oftewel de dialectbenaming voor een ‘leuk, mooi meisje’ startte in 2007 als een idee voor de Rogstaekersoptocht.  ‘Geîne Pôngel’ bestaat uit negen vriendinnen Marlie Weerts, Brigitte Verdonschot, Renata DeMonte, Brigitte Verdonschot, Marieke Hendriks, Liesbeth Mathijsen, Karin Moonen, Anja Daniëls, Anneke Lemmers en Mieke van Dooren. Allemaal tussen 50 en 60 jaar, die ook buiten het carnavalsseizoen met elkaar optrekken.

In de Tramhalt liep het zweet bijna van de muren af zo druk was het tijdens de verkiezingsavond. De prinsessen moesten zich binnen één minuut  presenteren. Burgemeester Jos Heijmans had de eer om de prinses Mieke I (Weegels) uit te roepen. Hij beloofde haar dat zij hem op dinsdagavond mocht assisteren tijdens de abdicatie van  Rogstaekerspreens Frank II.

 

Vorig artikelDagkrabbel 60/365
Volgend artikelOud prinsen proberen in het Guiness Book of Records te komen