Jeugd 4e divisie turnt plaatsingswedstrijd NK

WEERT | KERKRADE – Op zondag 17 februari was er voor de 4e divisie jeugd de 1e plaatsingswedstrijd voor het NK. Deze plaatsingswedstrijd werd gehouden in Turnhal in Kerkrade. Voor de 2e divisie jeugd en junior 1 waren er tevens oefenwedstrijden ter voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden welke in maart starten.

Tevreden resultaten in sterk deelnemersveld
Afgelopen zondag turnden Freek Driessen, Nordin van Mierlo en Vince Weekers hun eerste plaatsingswedstrijd voor de NK finale welke later dit jaar gehouden zal worden. In de hal in Kerkrade mochten zij laten zien was ze het afgelopen half jaar allemaal hadden bijgeleerd. Zowel voor Nordin als Vince was dit de eerste wedstrijd in de keuzeoefenstof. Alle drie de heren hebben ze het super goed gedaan. Er was een sterk deelnemersveld van maar liefst 31 jeugdturners uit Limburg, Brabant en Zeeland.

Freek zette zijn hoogste score neer op sprong, Nordin zijn beste oefening was op rek en Vince zette een hele mooie ringoefening neer. Na 6 toestellen te hebben geturnd is Freek in deze eerste plaatsingswedstrijd uiteindelijk 9e geworden, Nordin behaalde de mooie 17e plaats en Vince werd 20e. Al met al was iedereen tevreden met deze resultaten. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd, deze wordt gehouden op 7 april in Oss.

Leermomenten bij 2e divisie turners
In de laatste wedstrijd op zondag kwamen de heren uit de 2e divisie in actie. Voor Kaj Peek, Kay Driessen, Coen Gielen en Rik Kneepkens was deze wedstrijd een oefenwedstrijd waaruit bepaalt kon worden hoe ver zij stonden met hun oefeningen.

Kaj en Kay, beide uitkomend in de categorie jeugd, begonnen de wedstrijd sterk met mooie oefeningen op brug en nieuwe afsprongen van rekstok. Deze lijn werd voortgezet met een mooie vloeroefening van Kaj en een sterke oefening aan de ringen van Kay. Kaj had op vier toestellen hogere punten maar moest door twee foutjes in zijn rek en voltige oefening zijn meerdere erkennen in Kay. In deze spannende wedstrijd won Kay Driessen de gouden medaille en Kaj Peek een verdiende 2e plaats.

Rik Kneepkens en Coen Gielen zijn beiden een leeftijdscategorie gestegen en komen nu uit in de divisie junior I. Beide heren hebben heel stabiel geturnd zonder grote fouten en het ging de hele wedstrijd gelijk op. Uiteindelijk trok Rik op voltige, brug en rekstok aan het langste eind en won het goud. Coen was de beste op vloer, ringen en sprong en won verdiende de zilveren plak

Een waardevolle oefenwedstrijd waaruit men voldoende leermomenten kan meenemen naar de trainingen. Deze heren uit de 2e divisie kunnen zich nu gaan voorbereiden op hun eerste NK wedstrijd op 10 maart in Amsterdam

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelMilitaire oefening van 25 februari tot en met 1 maart
Volgend artikelGeen aanwijzingen voor misdrijf verdronken Weertenaar