Saskia Noort en Frank Houtappels in Weert

WEERT – Vrouwensociëteit Idem Dita had afgelopen vrijdag schrijfster Saskia Noort te gast in de monumentale Paterskerk. Frank Houtappels interviewde haar over haar leven en over haar boek.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater.

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Ook signeerde Noort haar nieuwste boek Stromboli.

Frank Houtappels (1968) is een Nederlands acteur en toneelschrijver. Houtappels studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien is hij als acteur werkzaam geweest bij onder andere Nieuw West, Het Nationaal Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Carrousel, Stella den Haag, Huis aan de Amstel, Het Noord Nederlands toneel, firma Rieks Swarte, Mugmetdegoudentand en in vrije producties. Ook speelde hij in diverse televisieproducties en in speelfilms.

Sinds 1995 schrijft Houtappels toneelstukken (onder andere Aan het eind van de aspergetijd, Blind date, De Potvis, De Achtertuin en De gelukkige Mandarijn, Brak, Uit liefde), Hotel Atlantco, After party en scenario’s voor televisie (onder andere Hertenkamp, TV7, All Stars, Het Klokhuis, Gooische Vrouwen, Het Schaep met de vijf pooten. Hij schreef het scenario voor onder andere de film Ja zuster, nee zuster) en Gooische Vrouwen (film 1 en 2), en Chez Nous, internationaal uitgebracht onder de titel: Queen of Amsterdam.

Vorig artikelDagkrabbel 40/365
Volgend artikelGele hesjes protesteren in Weert