Boeren en tuinders bezorgd om wegstemmen Brexit-akkoord

REGIO – De zorgen voor Nederlandse boeren en tuinders nemen toe door het wegstemmen van Brexit-akkoord door het Britse parlement. De toegang tot de derde afzetmarkt van Nederlandse agroproducten dreigt door een harde Brexit ernstig bemoeilijkt te worden.

Dat meldt Nieuwe Oogst. De handel met het VK moet door kunnen gaan, stelt LTO Nederland-voorzitter Marc Calon in een reactie op de stemming gisteren.

Gevolgen
De LTO-voorzitter waarschuwt voor de grote financiële gevolgen voor individuele boeren en tuinders als het VK, ons derde exportland, van de ene op de andere dag praktisch onbereikbaar is. “De sector bereidt zich daarop voor, maar het kabinet moet ook klaar staan. Het mag niet zo zijn dat de impact van een harde Brexit op de boeren en tuinders wordt afgewenteld. Dan gaan er ondernemers, veelal gezinsbedrijven, omvallen.”

Vorig artikelNieuwe namen Bospop bekend: Flogging Molly, James Morrison en Kovacs
Volgend artikelOnderzoek naar uitbreiding camerabewaking Oelemarkt