BAL op jacht naar playoffs en halve finale Nederlandse beker

BAL werkt toe naar belangrijke week

Weert – Na een serie ‘verwachte’ verliespartijen start het eerste team van Basketball Academie Limburg deze week aan een belangrijke week. De jacht op een playoff plek gaat door en ook wordt de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Nederlandse beker gespeeld.

Het was geen gemakkelijke week voor de talenten van de Weerter basketball academie. Eerst werd er verloren van Den Helder en later waren er ook de ‘verwachte’ verliespartijen tegen de teams uit Groningen en Den Bosch.

Nieuwe kansen
Een nieuwe week, met nieuwe kansen. In de Dutch Basketball League gaat BAL zaterdag verder met een uitwedstrijd in Amsterdam. Beide teams hebben evenveel punten, alleen heeft Apollo een wedstrijd minder gespeeld. Een winstpartij zet een van beide teams op 8 punten, hetzelfde aantal punten als de nummer 8 in de competitie. Die plek wordt bezet door Feyenoord Rotterdam. Van Rotterdam werd eerder deze maand nog gewonnen, dus er is nog van alles mogelijk. Om in de playoffs te mogen starten moet BAL op de achtste plek eindigen. Een spannende zaterdagavond dus!

Talenten
Twee dagen eerder treden de jonge talenten aan in de kwartfinale van de beker. Deze kwartfinale wordt gespeeld over twee wedstrijden (thuis en uit). Tegenstander in deze wedstrijden is Landstede Zwolle. Eerder dit seizoen werden er al hele spannende wedstrijden tegen de Zwollenaren gespeeld. Zwolle zit momenteel in een dip nadat het de afgelopen 3 wedstrijden wist te verliezen.

BAL en Zwolle zullen beiden gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen. Aanstaande donderdag gaat de eerste bal de lucht in om 20.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Boshoven.

Vorig artikelUitbater Café de Brouwer opent restaurant op de Oelemarkt
Volgend artikelOpen Dag Toon Hermans Huis Weert op 3 februari