LWV komt met opmerkelijk plan: 100 euro erbij voor elke werkende

Het grootste deel (vijftien miljoen euro) komt van de provincie.

REGIO – Voorzitter Giel Braun van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) komt met een plan om elke werkende in Nederland een loonverhoging van honderd euro per maand te geven, betaald door de werkgever. Dat extraatje mag echter niet leiden tot lastenverzwaring voor het bedrijfsleven.

Braun gaat zijn plan kenbaar maken bij VNO/NWC, de nationale werkgeversorganisatie, waarbij het LWV is aangesloten.

Loon
Volgens Braun is de 1200 euro extra per jaar een antwoord op de toenemende onvrede en tweedeling in de samenleving. De LWV-voorzitter stelt dat de verhoudingen niet meer kloppen. De economie floreert, maar de tegenstellingen groeien. Hij vertolkt naar eigen zeggen een breder levend gevoel binnen de nationale werkgeversvereniging. Opvallend aan zijn plan is dat het extraatje niet mag leiden tot hogere brutolasten van de werkgevers. Want die kosten zijn al vrij fors.

Vorig artikelVernieuwend ontwerp van Stadspark Weert
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 34: Lînks of rechs?