Bij oudjaar hoort een verse oliebol van de Weerter Gebakkraam

Jeffrey Dauphin van de Weerter Gebakkraam

WEERT – Jeffrey Dauphin staat met zijn oliebollen al jaren in de top van de AD Oliebollentest. Aan de hand van een familierecept bereidt de jonge Weerter ondernemer de heerlijkste oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen. Ook op oudejaarsdag is hij met zijn opvallende Weerter Gebakkraam te vinden aan het Bassin (achter ijzerhandel Gruythuysen). Zijn moeder heeft een plek verworven op het Stationsplein in Weert en daar wordt gebakken volgens hetzelfde recept.

Het zijn zonder twijfel de lekkerste oliebollen van Weert. En ook buiten de stad worden zijn heerlijkheden geprezen. Zo bekroont het Nederlands Bakkerij Centrum hem met goud. In de bekende Oliebollentest van het Algemeen Dagblad behaalde hij de afgelopen jaren diverse keren hoge noteringen. De onderscheidingen en prijzen staan in de hoek van zijn kraam opgesteld.

Actie
“Maar het mooiste is de waardering van de klanten”, zegt Jeffrey. Hij is pas 28 jaar oud, maar zit al meer dan 10 jaar in het vak. Hij komt uit een Weerter kermisfamilie. Zijn vader verkoopt ook oliebollen. Een echte vakman dus. Hij kijkt uit naar oudejaarsdag. “Dat is de drukste dag van het jaar. Voorgaande jaren stonden er lange rijen voor mijn kraam, maar ik heb een nieuwe kraam, grotere ovens en dus meer capaciteit. Daardoor kan ik de klanten sneller bedienen en hoeven zij niet lang te wachten. Wie dit artikel op de Facebookpagina van Midden-Limburg Actueel liket en deelt en dat kan laten zien, krijgt 30 december de gehele dag en 31 december tot 10.00 uur 50 procent korting op het assortiment.”

Ook op 1 januari is de Weerter Gebakkraam gewoon geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Mensen kunnen ook bestellingen plaatsen.

Hoogwaardige producten
Achterin de kraam bevindt zich een complete keuken. “Hier bereid ik de oliebollen, krentenbollen en appelflappen. Ik maak zelf het beslag, bak ze af en verkoop ze. Op die manier hebben de klanten continue verse bollen. Het geheim achter de lekkere oliebollen? Ik werk alleen met hoogwaardige producten en let op de details. Het recept houd ik geheim, dat begrijp je wel?” De kraam is van alle gemakken voorzien. Het is mogelijk om te pinnen en zelfs om contactloos te betalen. Bij oudjaar hoort een verse oliebol. Van de Weerter Gebakkraam.

Vorig artikelTerugblik op een bewogen jaar!
Volgend artikelGootgemootj prisentieërtj……..de Beer mét Balle show