BAL in Kortrijk dag 2

BAL aan het knallen in Kortrijk

KORTRIJK – De jeugdspelers van Basketball Academie Limburg zijn op internationaal toernooi in Kortrijk. Gisteren (vrijdag) speelden alle teams hun eerste wedstrijden. 

Van 9 tot 21u waren er wedstrijden voor teams van Basketball Academie Limburg op het internationale kersttoernooi in Kortrijk. De degens werden gekruist met teams uit Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Israel.

Vooral het jongens onder 17 team gooide hoge ogen. Van de gerenommeerde opleiding Oostende werd met 60-48 gewonnen. Daarna werd het Franse Neuville en Ferain gesloopt met 77-29. Daarmee speelt dat team de komende twee dagen om de eerste plek van het toernooi. Ook de jongens U14 en U12 wisten een wedstrijd te winnen. Zij spelen niet meer om de hoofdprijs, maar gaan toch nog proberen om zo hoog mogelijk te eindigen.

De meiden van BAL hadden moeite met het hoge niveau van de tegenstand. Er werd gespeeld tegen een nationale jeugdploeg van Israel. Ook de Belgische teams waren een maatje te groot. Voor de speelsters van BAL rest nu nog twee dagen om te leren, beter te worden en uiteindelijk zo hoog mogelijk eindigen.

Vorig artikelSteeds meer winkels moeten woonhuizen worden
Volgend artikelRksvo 2 kampioen kerst zaalvoetbaltoernooi