Actie van Lions groot succes: 203 manden ingezameld voor Voedselbank

WEERT – De Lions Club Weert, Lions Club Weert Graafschap Horne en Leo Club Weert Montmorency hebben zaterdag 15 december bij de vestigingen van Albert Heijn in Weert producten ingezameld voor de Voedselbank Weert. De actie was een daverend succes: 118 volle manden bij AH in het Centrum en 85 manden bij AH op de Dries. Dit betekent een plus van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. In een woord geweldig. De Lions en Leo’s willen alle gulle gevers hartelijk danken.

De Lions Club Weert is in 2012 gestart met het inzamelen van producten voor de Voedselbank. Door de jaren heen is de Lions organisatie in Weert een vaste partner geworden van de Voedselbank. Het motto van de Lions organisatie – “We Serve” – sluit naadloos aan bij de doelstelling van de Voedselbank Weert: “Oog voor voedsel, hart voor mensen “. Zij voorziet wekelijks een kleine 200 gezinnen in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck van levensmiddelen. Door dit soort initiatieven worden mensen in onze directe omgeving geholpen en ondersteund in hun dagelijkse behoeften.

Kerstperiode
De kerstperiode is bij uitstek een moment in het jaar om stil te staan bij de medemens en te helpen daar waar het kan. Gezien de opbrengst van dit jaar denken gelukkig vele Weertenaren er ook zo over. Voor de volledigheid: alle producten die zijn ingezameld gaan via de Voedselbank Weert rechtstreeks naar de gezinnen in Weert, Nederweert en Cranendonck die wekelijks geholpen worden.

Over Lions
Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel. Door te denken en werken vanuit zeer uiteenlopende professies versterken zij elkaar. De leden werken op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International – opgericht in Chicago, 1917 en ’s-werelds grootste serviceorganisatie – ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld. Lionsclubs bepalen zelf de doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan de dienstverlening. Lionsclubs handelen onder het motto: klaar staan voor elkaar en de medemens die het nodig heeft.

Vorig artikelTerugblik op sfeervolle Rotary Santa Walk in Weert
Volgend artikelCharlain Herenmode organiseerde The Elegant Gentleman