Miljoenenlening voor Wonen Limburg om woningtekort aan te pakken

Foto via Google Maps

LIMBURG – Wonen Limburg ontvangt een lening van 170 miljoen euro van Rabobank en BNG Bank om het woningtekort in de middenklasse aan te pakken. De grootste woningcorporatie in Limburg kan met het geld het aantal uitstaande leningen terugbrengen en meer investeren in sociale huurwoningen.

Dat meldt 1Limburg. Vraag en aanbod van huurwoningen in het middensegment zijn de afgelopen jaren scheef gegroeid.

Vraag
Er is veel vraag naar woningen die net iets duurder zijn dan sociale huurwoningen (prijsklasse van boven de 710 euro tot circa 1000 euro per maand). Het aanbod blijft echter achter. Door de lening kan Wonen Limburg meer huizen bouwen en ontstaat er een betere doorstroom. Ook moet de lening ervoor zorgen dat starters eerder een woning kunnen verkrijgen. Wonen Limburg moet de lening binnen vijftien jaar afbetalen.

Vorig artikelKoffie en Kalle in Ospel!
Volgend artikelVerbouwing Muntpassage verloopt volgens planning