Tensor Turnen Team neemt zilver mee terug naar Weert

WEERT/NIJMEGEN – Op zondag 18 november stonden twee teams van Tensor Turnen Weert in de finale van het bondskampioenschap teams. Deze finales vonden plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen.

De beste zes teams van Nederland streden hier voor de medailleplaatsen. Het team welke over zes toestelrondes het hoogste puntenaantal behaalde zou zich Nederlands Kampioen mogen noemen.

TEAM 1, niveau 15
Op zondagochtend moTensor Turnen Teamchten Stan Smits van Waesberghe, Roel Geerlings, Niels Boelens, Wouter van den Brandt en Sef Jungheim aantreden. In deze finalewedstrijd mogen er bij deze heren vier turners per toestel in actie komen waarbij de drie hoogste scores opgeteld worden voor de totaalscore van dat toestel.

Terugkijkend naar de goede kwalificatie twee weken geleden in Alkmaar werd er door deze kereltjes al stiekem gedroomd van een medaille. De focus was daar, het doel was gezet.

De wedstrijd begon op voltige. Op een paar kleine foutjes na kwamen de oefeningen heel goed uit de verf. Door naar ringen, waar zowel Niels als Roel dikke punten scoorden. Mede hierdoor werd de achterstand tot de koploper verkleind. Toen was er het toestel sprong. Dit was normaliter een van de beste toestellen van de mannen. Huizen hoog vlogen de salto’s en het lukte Sef om in één keer stil te staan, hij “stickte” zijn oefening. Hij werd hiervoor beloond met een top score.
Op brug liet Wouter de rest van het deelnemersveld ver achter zich met een monsterscore. Hierop was hij de beste van de wedstrijd. Het team stond nu comfortabel op de tweede plaats, maar met nog twee toestellen te gaan was er veel te winnen maar ook te verliezen.
Aan de rekstok werden de oefeningen prachtig uitgevoerd. Stan maakte voor het eerst een salto van de rekstok en zag zijn hoge punt bij het teamtotaal opgeteld worden. Op vloer werden geen fouten gemaakt en na een paar spannende minuten kwam daar de bevestiging. Het ZILVER ging met dit jonge team mee terug naar Weert.
Wat een mooie teamprestatie, proficiat.

TEAM 2, niveau 4
In de middag was het seniorenteam bestaande uit Shane Muchow, Don Lamers, Xander Koole, Jasper Versantvoort en Joël Thanos aan de beurt. Ook zij hadden zich twee weken geleden weten te meten met de top van Nederland. Tijdens de wedstrijd in Alkmaar mochten er vier jongens per toestel in actie komen, waarvan de beste drie punten meetelde voor het teamtotaal. Bij de finale van zondagmiddag mochten er echter maar drie per toestel in actie komen.

Voor de finale was het zaak om elke oefening zonder al te grote fouten te turnen. Helaas moest de opstelling voor de toestellen door blessures op het laatste moment nog veranderd worden. De veerkracht van het team maakte het dat deze plaatsen snel opvullen konden worden.

Het eerste toestel was sprong en daar lieten de mannen zich van hun beste kant zien met hoge punten voor Joël en Shane. Vervolgens werden er op zowel brug als rekstok geen grote fouten gemaakt. Jasper moest op het laatste moment invallen op rek. Ondanks de korte voorbereiding, maar wel met een bak turnervaring, turnde hij een prachtige oefening mét afsprong. Dit was alleen al een persoonlijke overwinning voor hem. Don turnde de moeilijkste oefening van het team en werd daarvoor ook beloond met een hoge score.

Op vloer kwamen zowel Xander als Jasper met hun nieuwe oefeningen in actie. Beide voerden deze heel netjes uit en scoorden dikke. Vloerspecialist Joël had helaas een zeldzame fout in zijn oefening en moest genoegen nemen met een wat mindere score dan anders gewend. De mannen deden tot dan toe niet onder voor de andere teams. De twee moeilijkste toestellen voor het team moesten echter nog komen. Helaas werden er hier, op voltige en ringen, kostbare fouten gemaakt waardoor de punten wat tegenvielen.

Na zes toestellen werd de balans opgemaakt en stonden de mannen op de 4e plaats. De seniors mogen hier hartstikke tevreden mee zijn. Dit is hun eerste teamwedstrijd in jaren en dan op een mooie 4e plek eindigen is al een prestatie op zich. Proficiat mannen.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelTeam B Jan van Weert Nederlands kampioen turnen
Volgend artikelVoordelig naar een voorstelling in het Munttheater tijdens het Nationaal Theaterweekend