SJG op 6 en Laurentius op 12 in ranglijst beste ziekenhuizen van Nederland

REGIO – De twee ziekenhuizen in Midden-Limburg hebben een prima score behaald in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad.

Het St. Jans Gasthuis is terug te vinden op de 6e plaats. Vorige jaar behaalde het Weerter ziekenhuis een 13e plaats. Het Laurentius Ziekenhuis valt net buiten de top 10, maar scoort met een 12e plaats ook zeer verdienstelijk.

Top 100
De Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging.