Hostellerie Munten na 19 jaar een andere eigenaar

WEERT – Op 1 januari 2019 draagt de familie Munten het stokje over aan een nieuwe eigenaar. De Hostellerie komt dan in handen van horeca-paar Rick Renders en Saadia Eddib. “Voor Bregje en mij is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons leven”, aldus Richard Munten over de overname. “Na 14 jaar al onze passie en energie in de Hostellerie gestoken te hebben, zijn wij toe aan iets anders. Wij zijn heel trots dat Rick en Saadia het van ons overnemen. Wij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat zij ons mooie familiebedrijf op een uitstekende manier voort zullen zetten.” Om de overdracht goed te laten verlopen en de nieuwe eigenaren te ondersteunen blijven Bregje Munten en Marie-Jose Munten nog minimaal een jaar werkzaam bij de Hostellerie. Richard gaat aan de slag als General Manager bij Vermaat Eindhoven Airport.

Voortzetting van het familiebedrijf
Richard Munten: “Rick is voor ons alles behalve een onbekende. Zijn vader, Bert Renders, werkt al ruim 40 jaar voor onze familie en behoort, net als Rick, praktisch tot de familie. Renders: “Omdat onze levens al zolang met elkaar verweven zijn en wij elkaar al zo lang en zo goed kennen, voelt het bijna alsof wij het familiebedrijf voortzetten”.

Rick en Saadia hebben veel ervaring in de horeca. Rick Renders: “Vanaf kinds af aan kreeg ik het vak met de paplepel ingegeven, zo werkte ik o.a. bij restaurant Onder de Boompjes in Kasteeltje Hattem, Kasteel Daelenbroeck, Oolderhof en meest recent Domaine La Butte aux Bois. Saadia – ook al jaren werkzaam bij La Butte in Lanaken – en ik wilden al langer voor onszelf beginnen. Deze kans komt dus precies op het juiste moment.”

Richard Munten: ”Toen Rick en Saadia bij ons kwamen en hun plannen vertelden, waren wij meteen enthousiast: een geweldige opvolging in de geest van papa en mama. Wij hebben toen niet lang hoeven nadenken om de knoop door te hakken. Twee vakmensen met frisse ideeën en kennis van zaken: een garantie voor een mooi nieuw hoofdstuk van Hostellerie Munten”.

Toekomst
Over de toekomst is Rick Renders duidelijk: “Wij borduren voort op de koers van het bedrijf met de vertrouwde goede keuken. Dit vullen wij aan met onze wijnkennis. Ik ben zelf vinoloog en wil die kennis actief gaan inzetten. Ook willen wij investeren in een terras aan de voorzijde, een frisse nieuwe uitstraling van de gevel en airconditioning”. Hij is trots op de overname van de zaak waar hij zo vertrouwd mee is: “Wij vinden het een eer om de kans te krijgen om dit unieke bedrijf voort te zetten en hebben ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan. Met de goede basis en onze frisse ideeën zorgen wij ervoor dat Hostellerie Munten een begrip blijft in Weert.”

Geschiedenis
In oktober 1999 startte Hans Munten de gelijknamige Hostellerie aan de Wilhelminasingel 276. Samen met zijn vrouw Marie-Jose runde hij de zaak tot hij in augustus 2005 ziek werd. Zijn zoon Richard nam, samen met zijn vrouw Bregje, direct de dagelijkse leiding over en zij besloten zich in Weert te vestigen. “Toen papa ziek werd, was er geen twijfel over dat het bedrijf door moest. Als oudste van de kinderen pakte ik die verantwoordelijkheid samen met Bregje op. In de 14 jaar die volgden heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld, door de uitbreiding van de cateringactiviteiten en de horeca van het Munttheater. Wij hebben er onze hele ziel en zaligheid in gestopt en daar veel voldoening uitgehaald. Wij hopen dat Rick en Saadia dat ook gaan ervaren. Voor ons is het nu tijd voor iets anders. Tijd voor andere uitdagingen maar ook om meer tijd vrij te kunnen maken voor onze twee zoons, familie en vrienden.”

Archieffoto uit 2005.
Vorig artikelMuurschilderingen Philips van Horne komen tot leven
Volgend artikelAuto botst met vrachtwagen aan de Roermondseweg in Weert