Componist Rob Goorhuis zet puntje op i in zijn ‘Van Horne’

WEERT – In het kader van het van Hornejaar 2018 heeft de Kerkelijke aan componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om een passend muziekwerk te componeren. Deze opdracht heeft hij met beide handen aangegrepen, hetgeen geleid heeft tot deze prachtige compositie voor harmonieorkest. De componist viert met ‘Van Horne’ ook tevens zijn 40-jarig jubileum als componist.

Zondagmiddag repeteerde Kerkelijk Harmonie St. Joseph 1880 in de Martinuskerk met het oog op de première van ‘Van Horne’. Tijdens deze repetitie was ook Rob Goorhuis aanwezig om samen met dirigent Bart Deckers en de muzikanten de puntjes op de i te zetten op zijn compositie. De vele toevallige bezoekers van de kerk konden zo alvast de sfeer van de muziek proeven en gingen even rustig zitten om te genieten.

Eerbetoon
Met het muzikale eerbetoon ‘Van Horne’ vult harmonie St. Joseph 1880 een muzikaal gat in de geschiedenis. Want ter ere van de heldhaftige levens van Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont waren al bekende muziekstukken gemaakt. Ons volkslied Wilhelmus is een ode aan Willem van Oranje en de klassieke Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven is opgedragen aan Lamoraal van Egmont. De derde persoon van dit illustere driemanschap, de Weerter Graaf Philips van Horne, moest het tot op heden echter zonder muziekstuk doen.

Première
De première zal op zondag 18 november om 15.30 uur plaatsvinden in de Dekenale Martinuskerk. In het bijzijn van de Philips van Horne, wiens hart hier begraven ligt, zal de ‘Van Horne’ gespeeld worden. Daarnaast zal uiteraard ook de rest van deze geschiedenis zijn muzikale aandacht krijgen tijdens dit concert. Dat is bij St. Joseph 1880 wel in vertrouwde handen.

Kaarten
In de voorverkoop kunt u kaarten, à €5,00, voor dit evenement kopen aan de theaterkassa van het Munttheater en via www.munttheater.nl of www.weertharmonie.nl. Ook bij de ingang van de kerk zullen, voorafgaand aan het concert, toegangskaartjes te koop zijn.

Vorig artikelProefopstelling civieltechnisch kunstwerk op Kampershoek 2.0
Volgend artikelKerstconcert in Keent op 15 en 16 december