Restaurant Marrees opent zaterdag 8 december

Patricia & Jan Marrees van Restaurant Bretelli
Patricia & Jan Marrees van Restaurant Bretelli

WEERT – Restaurant Bretelli in Weert sluit na 19 jaar de deuren op vrijdag 23 november aan de Weerter Hoogstraat. De door Michelin bekroonde chef Jan Marrees start dan een nieuwe zaak ‘Restaurant Marrees’ onder de woontoren van het complex ‘La cour bleue’ achter het stadhuis van Weert.

Op de nieuwe locatie, aan de Stadhuispassage in Weert, krijgen Jan & Patricia Marrees 60 couverts binnen en 40 stoelen op het terras. ‘Het pand is groter, gasten kunnen er beter parkeren, het is nieuw en we hebben de optie het te kopen in de toekomst,’ verklaart Jan Marrees zijn keuze te verhuizen. ‘

Marrees gaat op de nieuwe plek het roer niet rigoureus omgooien. ‘Wel gaan we kleine veranderingen doorvoeren. Iets toegankelijker worden. Op het terras stel ik me zo voor dat mensen er neerstrijken en een glas wijn nemen met een of twee hapjes. Maar al mijn recepten gaan echt niet de papierversnipperaar in. Ik blijf wel koken zoals ik nu doe. Klassiekers als mijn ‘Lasagne Kreeft’ en ‘Ravioli Ossenstaart Truffel’.

Het interieur wordt volledig nieuw. Moderner dan nu het geval is. Bertine Creemers tekent als binnenhuisarchitect voor Marrees het restaurant. ‘Natuurlijke materialen. Zachte tinten groen en blauw gecombineerd met koper,’ verklapt Marrees alvast.

Michelinster
Jan Marrees (SVH Meesterkok en aangesloten bij JRE) beseft dat zijn verhuizing wellicht gevolgen heeft voor zijn Michelinster die hij al sinds 2006 achter zijn naam mag zetten. ‘We hebben Michelin ingelicht. Maar ze kunnen niet voordat de gids verschijnt onze nieuwe locatie bezoeken.’

 

 

Vorig artikelLezing van directeur Prins Bernhard Cultuurfonds in Theater de Huiskamer
Volgend artikelKinderen planten krokussen langs dodendraad