Theo Schuurmans kijkt ‘met fierheid’ terug op 12 jaar burgemeesterschap Hamont-Achel

Theo Schuurmans Foto: Facebook

HAMONT-ACHEL – Theo Schuurmans is teleurgesteld. Na twaalf jaar moet hij afscheid nemen als burgemeester van Hamont-Achel. Hij draagt het ambt over aan Rik Rijcken van PRO. Tegelijkertijd blikt uit ‘met fierheid’ terug op zijn jaren als burgemeester.

PRO won met tien zetels de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen zondag en levert daardoor de nieuwe burgemeester. CD&V, de partij van Theo Schuurmans, behaalde ook tien zetels, maar minder stemmen. Schuurmans neemt met het CD&V de komende zes jaar plaats in de oppositiebanken.

Terugblik
Op zijn Facebookpagina blikt Schuurmans terug: “We realiseerden veel en werkten hard aan vooruitgang en vernieuwing voor Hamont-Achel. In die visie passen investeringen die meer leven in ons stadje brachten: vernieuwde Posthoorn, aankoop cinema Walburg, De Siggert, Michielshof, AHA programma, Bernard Kempplein en vooral de heropening van Station van Hamont. We hebben meer (be)leven in en aan Hamont-Achel gegeven en daar ben ik trots op. Hoe het verder moet met Hamont-Achel weet ik: de dynamiek behouden en groei en vooruitgang nastreven.”

Schuurmans gaat de komende tijd vanuit de oppositie ‘kritisch maar opbouwend en steeds vanuit de visie om vooruitgang voor Hamont-Achel te creëren zijn mandaat in de gemeenteraad opnemen’.