Busverbinding tussen College en station krijgt nog één kans

De bus arriveert bij station Weert. Foto: Google Maps

WEERT – Als het aantal gebruikers van de busverbinding tussen het station Weert en middelbare school Het College beperkt blijft, gaat vervoerder Arriva de verbinding vanaf volgend schooljaar schrappen.

Dat meldt De Limburger. De bezetting van de bus is met een handjevol reizigers per dag slecht.

College
Honderden leerlingen van Het College wonen in Ospel of de gemeente Leudal. Op aandringen van de school, gemeente, provincies en ouders werd de nieuwe busverbinding eind vorig jaar ingesteld door Arriva. De vervoerder liet de lijn vanuit Ospel via het station doorrijden naar Het College.

Niet gunstig
De verbinding is echter niet voor alle leerlingen gunstig. Leerlingen uit Ittervoort en Hunsel moeten bijvoorbeeld bij het station overstappen. Maar de bus naar school is dan al weg.

De vervoerder wijt de slechte bezetting aan het moment waarop de buslijnlijn is opgestart: halverwege het schooljaar. Arriva wil daarom de buslijn nog tot het einde van het huidige schooljaar een kans geven.