VDL Nedcar in Born schrapt 1000 banen

BORN – Autobouwer VDL Nedcar verdwijnen zo’n 1000 banen. Gisteren werd het nieuws al bekendgemaakt door De Limburger, vandaag bevestigt Nedcar dat opdrachtgever BMW volgend jaar minder auto’s laat bouwen waardoor er minder mensen nodig zijn.

 

“We bouwen de flexibele schil af”, zegt een Nedcar-woordvoerder tegenover de NOS. Het gaat om 500 medewerkers die waren ingehuurd om de productiepiek dit jaar op te vangen en van wie het contract sowieso eind dit jaar zou aflopen. Daarnaast vloeien per 1 januari 200 uitzendkrachten af en 300 werknemers vertrekken via natuurlijk verloop.

Productie
Met BMW wordt nog verder onderhandeld over de precieze productieaantallen. De Duitse autofabrikant, de enig opdrachtgever van VDL, wil in Born tussen de 40.000 en 60.000 Mini’s en BMW X-1 modellen minder laten bouwen. VDL produceerde dit jaar ongeveer 220.000 auto’s.