Vaccinatie meningokokken in Midden-Limburg van start

MIDDEN-LIMBURG – In Midden- en Noord-Limburg zijn deze week 3792 jongeren opgeroepen voor de meningokokkeninenting. De campagne is onderdeel van een landelijke vaccinatie tegen meningokokken.

Meningokokken is geen virus, zoals het influenzavirus dat griep veroorzaakt. Het is een bacterie die voor een ernstige ontsteking kan zorgen. Zo kan de patiënt in korte tijd hersenvliesontsteking krijgen of bloedvergiftiging.

Vaccinatie
In Weert zijn 468 tieners opgeroepen een prik te komen halen om de epidemie te stoppen. SInds 2016 neemt de ziekte enorme toe. In mei werd al begonnen met de meningokokken ACWY-vaccinatie voor peuters vanaf veertien maanden. Tieners tussen de 14 en 18 jaar zijn het vaakst drager.

Vorig artikelIntensieve rattenbestrijding in Weerter wijk Moesel
Volgend artikelVerras een mantelzorger!