Overname schoenenimporteur Henkelman Weert door FNG

WEERT – Modegroep FNG neem schoenenimporteur Henkelman uit Weert over. Volgens dagblad ‘De Limburger’ kunnen alle 55 medewerkers daardoor hun behouden. Directeur Theo Henkelman was al geruime tijd op zoek naar een overnamekandidaat omdat er geen opvolger was.

Volgens Henkelman, gevestigd aan de Doemesweg in Weert, zelf verandert er niets aan het DNA van het bedrijf. Het Belgisch-Nederlandse bedrijf FNG NV is al eigenaar van merken als Miss Etam, Steps, Expresso, Claudia Sträter en Brantano. Henkelman is een van de grootste schoenenimporteurs van Europa en een belangrijke leverancier van schoenen aan de detailhandel. Met de overname van Henkelman wil FNG zijn positie in de schoenensector versterken.

De Henkelman Groep heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 45 miljoen euro. In 2016 haalde het schoenenbedrijf een winst van 1,6 miljoen euro. Aan het eind van dit jaar moet de overname definitief zijn

 

Vorig artikelMeerdere voertuigen botsen op de N280 bij Kelpen
Volgend artikel17de MTB Toertocht Budel