Stoere Mannendag in binnenstad Weert

Kwâkboks pilsner op de Stoere Mannendag

WEERT – Aanstaande zaterdag 1 september staat de binnenstad van Weert in het teken van de tweede editie van Stoere Mannendag. Centrummanagement Weert en BIZ Ondernemers presenteren de dag met stoere activiteiten en winkelacties.

Dat shoppen voor mannen ook stoer is bewijzen de ondernemers in Weert. Terwijl de weekmarkt in vol ornaat op de pleinen staat wordt de binnenstad van extra sfeer voorzien door sambadrumband As Arraias, een muzikaal gezelschap dat al drummend met veel bombarie door de stad trekt.

Daarnaast verrast de band Brassta!, bestaande uit echte rauwe straatmuzikanten, bezoekers van de binnenstad met enkele swingende optredens. Brassta! wordt geroemd vanwege de interactieve manier van spelen en de bijzondere mix van muziekstijlen als jazz, funk en ska.

 

Stoere acties
Verspreid in de stad presenteren lokale ondernemers diverse stoere acties. Zo heeft Huupkens IJs in de Beekstraat een bijzondere Stoere Mannenwafel in de aanbieding en geeft Nelson Schoenen op de Nieuwe Markt alle mannen een stoere give-away.

Lokale horeca bieden tijdens Stoere Mannendag diverse mannenmenu’s aan. Zo staat onder andere bij Taberna gastrobar&delicatessen in de Beekstraat een burgermenu met bier voor een speciale prijs op de kaart. Mannen worden uitgenodigd op de Markt zo lang mogelijk op een rodeostier te blijven zitten, waarbij de winnaar een cadeaubon van D’oude Markt ontvangt (desgewenst te besteden aan een stoere hamburger). Natuurlijk kunnen mannen en andere liefhebbers op verschillende terrassen genieten van lokale speciaalbiertjes. Op het terras bij café ‘t Swaentje in de Stationsstraat staat stoere Frank van de coöperatie ‘Puet en Bier buijsen 1747 u.a. met het Wieërter Kwâkboks pilsner.

Krachtpatsers
Ondernemers van de Maasstraat organiseren verschillende acties tijdens de Stoere Mannendag. Echte krachtpatsers kunnen daar onder andere laten zien wie de beste is in spijkerbroekhangen. Bruna op de Markt beloont degene die een spijker in het houtblok nagelt met een cadeaubon van 5 euro. Bij McDonalds worden de hele dag de sterkste mannen uitgedaagd, waarbij elk uur kans wordt gemaakt op een stoere mannen-meal!

De Stoere Mannendag vindt de gehele zaterdag plaats. Winkels sluiten om 17.00 uur, maar natuurlijk is het daarna nog goed vertoeven bij de lokale horeca.

Vorig artikelWelke hotelformule mag bouwen in het Weerterland
Volgend artikelNieuwe hockeyvelden Weert niet op tijd klaar