Roermond en Weert in top 10 heetste woonwijken van Nederland

ROERMOND/WEERT – Woon je in de wijk Roermond-Oost of Weert-Centrum? Dan bevind je je in de heetste woonwijken van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van ‘HKV lijn in water’.

Dat meldt De Limburger. De temperatuursverschillen zijn groot tussen verschillende delen van Nederland, tot wel 12 graden Celsius. Waar het in Heerlen later deze week waarschijnlijk flink zweten wordt met maar liefst 38 graden Celsius, zal het in de wijk Zuidwest in Wassenaar nog goed toeven zijn bij een aangename 26 graden.

Woonwijken
HKV bracht in kaart welke wijken in Nederland de heetste zijn. Op nummer 1 staat Woonboulevard-Ten Esschen in Heerlen met 38,3 graden Celsius. Op 2 staat Roermond-Oost met 37,9 graden Celsius. Weert-Centrum is terug te vinden op plek 10 met 36,9 graden Celsius.