Eerste Field Lab Robotics van Limburg is toegekend aan Roermond

ROERMOND – In het kader van het nationale programma Smart Industry worden in heel Nederland Field Labs opgericht. Smart Industry gaat over verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties waardoor nieuwe manieren van produceren en nieuwe businessmodellen ontstaan.

Field Labs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen samen werken om vanuit de thema’s binnen Smart Industry nieuwe toepassingen te ontwikkelen, testen en te implementeren. Inmiddels zijn er in Nederland 32 fieldlabs actief.

Roermond
Deze maand is de status aspirant fieldlab toegekend aan het Field Lab Robotics in Roermond. Dit is het eerste officiële field Lab van Limburg. De initiatiefnemers van het Field Lab Robotics zijn Robomotive, Madolex Group en AGVR. Daarnaast zijn Universiteit Maastricht, Fontys Hogescholen, Accerion, TripleOre en Pharox als partner aangehaakt.

Wat is nu al mogelijk?
Deze vraag staat centraal in het Field Lab Robotics. De antwoorden zijn even verrassend als eenvoudig wanneer beschikbare technologieën gecombineerd worden. Juist dit is het doel van het Field Lab Robotics: laten zien wat nu al geautomatiseerd kan worden in de maakindustrie, in productieomgevingen en in de logistiek. De participerende bedrijven en kennisinstellingen laten robots, AGV’s, autonoom handelende machines en intelligente software samenwerken. Zo kunnen ondernemers met eigen ogen zien wat er haalbaar en betaalbaar is. Door bestaande kennis en technologische innovaties te combineren wordt duidelijk dat tegenwoordig meer mogelijk is binnen Smart Industry dan men denkt. De fabriek van de toekomst is nu al een feit.

Laat u inspireren en informeren
Vanuit het Field Lab Robotics worden events georganiseerd die u verder informeren. Ook bent u van harte welkom om meer te weten te komen over wat de mogelijkheden voor uw bedrijf kunnen zijn.

Laat u inspireren en ontdek hoe uw bedrijf er vandaag al van kan profiteren. Voor meer informatie en contact kijkt u op: www.fieldlabrobotics.org. Of u neemt contact op met Ruud Nissen van LIOF ([email protected]).

LIOF en Field Lab Robotics
LIOF zet fors in op de versterking van de industrie in Limburg. Binnen het team Industrie staan projectmanagers voor u klaar om u te ondersteunen vanuit verschillende themagebieden, waaronder Robotics. LIOF ondersteunt het Field Lab Robotics met haar kennis en via haar netwerk. Ook heeft LIOF ondersteuning geboden bij de Fieldlab aanvraag.