Gedeputeerde Teunissen zet eindsprint naar glasvezel in

NOORD-WEST LIMBURG-  – Gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg en projectleider Hans ter beek van Glasvezel buitenaf hebben de hardloopschoenen aangetrokken om samen de eindsprint in te zetten naar de finish van de glasvezelcampagne in Noordwest Limburg.

Het is nu of nooit voor de bewoners in het buitengebied van Noordwest Limburg!

Met nog een paar dagen te gaan, is het spannend. Wordt de 50% gehaald of
niet? Aan de inzet van de provincie zal het in ieder geval niet liggen. Hans Teunissen hoopt in ieder geval van harte dat het glasvezel er komt: “Het levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is de laatste jaren één van de basisbehoeften geworden. De provincie is vanaf het begin betrokken geweest bij de samenwerking met Glasvezel buitenaf. Voordat de campagne begon is er al heel veel werk verzet in samenwerking met enthousiaste inwoners en betrokkenen. Glasvezel voor het buitengebied is nog nooit zó dichtbij geweest.

We doen er alles aan om de benodigde 50% te halen.” We zijn er bijna Met nog een paar dagen te gaan, staat de teller op 35%. Het ziet er naar uit dat het een eindsprint gaat worden. “We zagen in voorgaande deelgebieden ook dat bewoners vaak tot het laatste moment wachten met het afsluiten van een abonnement.

Bewoners verzamelen
eerst informatie en sluiten daarna pas een abonnement af. Belangrijk is dat bewoners nu
overgaan tot aanmelden.” Aldus projectleider Hans ter Beek. Daarbij wordt benadrukt dat
bewoners maar één kans krijgen, “De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig
aanmeldingen? Dan komt het er niet.” Bewoners die hulp nodig hebben bij het maken van een keuze óf bij het afsluiten van een abonnement, kunnen terecht bij lokale verkopers, ambassadeurs en/of de lokale aanmeldavonden. Meer informatie hierover vindt u op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Aanmelden vóór 11 juni
Om glasvezel aan te leggen in het buitengebied is het nodig dat 50% van de inwoners
meedoet. Dit kan door vóór 11 juni een abonnement af te sluiten voor internet, televisie en/of telefonie bij een van de dienstaanbieders. Als de 50% deelname gehaald wordt, dan komt er glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

Vorig artikelExtra aanmeldavonden glasvezel in Ospel en Nederweert
Volgend artikelRabobank Stadstriathlon Weert