Historische Van Hornereis naar ‘de Ommegang’ in Brussel

WEERT | BRUSSEL – Op 4 en 5 juli aanstaande wordt er in het kader van het Van Hornejaar in Weert een historische reis naar Brussel georganiseerd.

Tijdens deze tweedaagse excursie wordt een bezoek gebracht aan het kasteel van Gaasbeek, vroeger onder meer bewoond door Lamoraal, graaf van Egmont, en de Sint Michiels en Sint Goedelekathedraal te Brussel. Bij beide bezoeken geven deskundige gidsen een rondleiding.

Frank Steijns, stadsbeiaardier van Weert, zal een speciaal concert geven voor de deelnemers aan de excursie op de beiaard van de kathedraal. De stadshistoricus van Brussel, Roel Jacobs, zal exclusief een rondleiding door deze kathedraal verzorgen.

Hoogtepunt van de reis is de Ommegang, een grote, historische stoet door het centrum van Brussel naar de Grote Markt. U kunt deze stoet gratis gadeslaan. Ook is het mogelijk tegen betaling een tribuneplaats op de Grote Markt te in reserveren.

Dit jaar wordt in de Ommegang speciale aandacht besteed aan graaf Philips van Horne, heer van Weert, en Lamoraal, graaf van Egmont die 450 jaar geleden op de Grote Markt te Brussel zijn onthoofd.

Wilt u aan deze unieke excursie deelnemen, kijk dan op de site www.dealdenborgh.nl waar u meer informatie vindt en hoe u zich voor de reis kunt aanmelden.

Vorig artikelJoost Wiezer en Marie-Thérèse van den Bergh nieuwe raadsleden voor Weerter VVD
Volgend artikelLimagrain Céréales Ingrédients neemt Unicorn Grain Specialties in Weert over