Veel meerkamp- en toestelfinales voor Tensor Turnen Weert op NK

WEERT – Op zaterdag 21 en zondag 22 april vonden in Kampen de kwalificatie- en halve finalewedstrijden plaats voor het NK Allround Turnen Heren 2018. Voor Tensor Turnen Weert reisden heren uit de 1e, 2e en 3e divisie af naar de provincie Overijssel om te gaan strijden voor een finaleplaats in de meerkamp en/of de toestelfinales.

Sef Jungheim plaatst zich verrassend
Bij de pupil 3e divisie mocht Sef Jungheim al meteen in de eerste halve finalewedstrijd van de dag aantreden in Sporthal de Reeve. Sef mocht beginnen op vloer en startte zijn wedstrijd met een prachtige oefening. Op sprong imponeerde hij en op brug lukte de handstandzwaaien heel goed. Rekstok was het laatste en zijn favoriete onderdeel, deze leverde hem een hoge score op. Sef was hartstikke tevreden met zijn wedstrijd, toch was de verrassing groot toen hij uiteindelijk genoeg gescoord bleek te hebben om door te gaan naar de meerkamp finale van het Nederlands Kampioenschap. Verder bleek ook nog dat hij bij de beste zes van zijn leeftijdscategorie van heel Nederland hoort op de toestellen sprong en rek. Hier mag hij dus ook nog meestrijden voor de medailles. Wat een prestatie!

Kay Driessen en Wouter van den Brandt grossieren in NK-finaleplaatsen
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Kay Driessen, pupil 2e divisie, en Wouter van den Brandt, instap 2e divisie, om hun tickets veilig te stellen voor de bondsfinale. Er werd begonnen op sprong. Kay liet twee prachtige sprongen zien. Voor Wouter liep het wat minder. Gelukkig ging het op brug weer goed en Wouter kreeg een hoge score voor twee perfecte landingen. Kay kon zijn positieve lijn vanaf sprong doorzetten op brug en turnde een heel stabiele oefening. Deze positieve flow konden de mannen verder vasthouden op rek, vloer, voltige en ringen. Op het einde van de wedstrijd viel hun mond open. Wouter heeft zich als 8e geplaatst voor de meerkampfinale en turnt daarnaast de toestelfinales voltige, brug en rekstok. Kay werd 7e en mag de toestelfinales sprong, brug en rekstok turnen, op naar Hoofddorp de 2e en 3e juni.

Xander Koole turnt fantastisch en stelt finaleplaatsen veilig
Gespannen begon Xander aan zijn wedstrijd op brug. Hij turnde daarna op rekstok een nieuwe oefening waarbij hij zijn afsprong kon combineren met een reuzenslinger. De vloeroefening ging iets minder. Xander pakte door en turnde een stabiele voltige oefening gevolgd door een supersterke oefening aan de ringen. Xander greep met de 4e plaats helaas net naast het podium maar kwalificeerde zich hiermee wel met glans voor de meerkampfinale. Daarnaast heeft hij nog de toestelfinales voltige, ringen en brug binnengesleept.

Ook Jasper Versantvoort en Joël Thanos kwalificeren zich
Tijdens de laatste wedstrijd van de dag kwamen Joël Thanos en Jasper Versantvoort in actie. Voor Joël was dit het laatste moment om zich te kunnen kwalificeren. De wedstrijd werd goed begonnen met twee mooie oefeningen op ringen. Bij sprong deed Jasper de gestrekte variant van de kasamatsu. Achteraf bleek dat hij met deze moeilijke sprong bij de beste zes heren van Nederland zit en hij hiervoor een toestelfinale verdiend heeft. De heren gingen door en Joël liet op brug, rek en vloer prachtige oefeningen zien. Voltige blijft lastig en liep niet helemaal lekker. Uiteindelijk was tijdens de prijsuitreiking de verrassing groot toen bleek dat ook Joël een plekje heeft bemachtigd in de meerkampfinale. Jasper had zijn finaleplaats al veiliggesteld in Volendam. Jasper en Joël zullen beide in Hoofddorp strijden voor de hoogst haalbare titel: Nederlands kampioen 2018.

Instappers 1e divisie Roel Geerlings en Niels Boelens naar de finales
Op de vroege zondagochtend was er de start van de tweede wedstrijddag in Kampen. Het was de beurt aan de 1e divisie instappers Roel Geerlings en Niels Boelens. Beide heren begonnen de wedstrijd goed op ringen. Op alle toestellen werd zeer sterk en gecontroleerd geturnd, hier en daar enkele minieme foutjes maar dat mocht de wedstrijdpret niet drukken. Beide heren hebben hun beste oefeningen laten zien en dit resulteerde op het eind in een hele mooie 23e halve finale plaats voor Niels en een zeer verdiende 3ede plaats voor Roel. Roel is hiermee door naar de meerkampfinale in Hoofddorp. Voor de toestelfinales hebben beide heren zich ook nog weten te plaatsen. Beide heren mogen in Hoofddorp aantreden voor de toestelfinale sprong. Roel mag verder ook nog de toestelfinales ringen, brug en rek turnen.

Wat was het een geweldig weekend voor de mannen van Tensor Turnen Weert. Iedereen had er alleen maar van durven dromen. Zoveel finaleplaatsen! De heren hebben nu al super prestaties geleverd door bij de beste turners van Nederland te horen. Proficiat mannen! Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelMedische noodsituatie in Ospel
Volgend artikelNederweerts-Bierpakket voor regiomanager PADI