Fout in de koude oorlog: lezing door Martin Bossenbroek 8 mei Bibliocenter Weert

WEERT – Historicus Martin Bossenbroek geeft bij Bibliocenter Weert op 8 mei een lezing over zijn boek “Fout in de koude oorlog.” Hierin verweeft hij de levens van de aartsconservatieve politicus Joseph Luns en de verstokte communistische filmmaker Joris Ivens.

Dwepen met linkse dictators, met Stalin, Mao en Fidel Castro, dat was fout. Maar de Amerikanen aanmoedigen in Vietnam en rechtse dictaturen als die van Franco en Salazar verdedigen was net zo fout. In de periode van de Koude Oorlog was de wereld verdeeld in twee machtsblokken. Vrijwel niemand ontsnapte aan bedenkelijke keuzes. De twee bijzondere levenslijnen van Luns en Ivens geven een indringende en verhelderende analyse van de foute keuzes waarmee Nederland te maken kreeg via de grote internationale gebeurtenissen in de Koude Oorlog van 1945-1989.  Het boek stond op de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs 2017. Bossenbroek is verbonden aan het University College Utrecht.

Vorig artikelSnelheidscontrole op Kazernelaan in Weert
Volgend artikelMarktkooplui krijgen geld voor standplaats terug vanwege barre kou