Nieuw project koppelt jongeren in kansarme situaties aan vrijwillige mentoren

Fotobijschrift v.l.n.r: Armin Popara (Netwerkcoördinator Jeugd binnen NextTurn) Ferdinand Pleyte (Wethouder).

ROERMOND – NextTurn is met de lancering van de website van start gegaan. Het project richt zich op jongeren die zelf niet meer zo goed weten hoe ze hun leven kunnen en willen vormgeven. Vrijwillige mentoren helpen deze jongeren bij het zetten van nieuwe stappen en het maken van keuzes. NextTurn biedt een platform voor ontmoetingen tussen deze jongeren en vrijwilligers.

Wethouder Ferdinand Pleyte legt uit waarom de Gemeente Roermond NextTurn in het leven heeft geroepen. “Jongeren in kansarme situaties die thuis of bij instanties hun weg niet meer vinden, kunnen op deze manier wel de steun krijgen waaraan het hen vaak ontbreekt. Een vrijwillige mentor kan heel veel betekenen in het leven van een jongere. Samen kunnen ze het verschil maken voor een betere toekomst voor de jongere. Daarbij gaat het niet om de  prestaties, maar wel om het vinden van een manier waarop je om kunt gaan met bepaalde situaties. De website www.nextturnroermond.nl gaat daarbij helpen.”

Delen is fijn
Naast het bij elkaar brengen van twee totaal verschillende werelden, geeft de site informatie aan jongeren, toekomstige mentoren, stagiaires en professionals. Op deze site kunnen toekomstige mentoren lezen wat er van hen verwacht wordt en hoe zij zich kunnen aanmelden. Daarnaast kunnen jongeren die zich herkennen in de doelgroep en behoefte hebben aan ondersteuning zich aanmelden. Hoe meer men deze site weet te vinden, hoe beter. Daarom is het fijn als zo veel mogelijk mensen de link naar de site willen delen via hun eigen kanalen.

Financiering
NextTurn is een project van de gemeente Roermond dat mede wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Vorig artikelInfopunt Laarveld geopend
Volgend artikelHoogste aantal startende ondernemers ooit in Belgisch-Limburg