Hypermoderne school RKEC in aanbouw

WEERT – De bouw van de hypermoderne school RKEC (Regionaal Kennis en Expertise Centrum) is eind dit jaar klaar. Wethouder Geert Gabriels vertelt hoe drie scholen en zorginstelling Mutsaertsstichting samen gaan werken.

Al in 2015 stelde de gemeenteraad 8,9 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum. Dat geld was/is bedoeld voor de nieuwbouw van scholen De Wijnberg (SO), De Widdonck (SO/SVO) en Het Palet (SBO), de nieuwbouw en inrichting van twee gymzalen en de inrichting van het gebied rondom de school. Bij deze som zouden de partners een bedrag van 1,3 miljoen euro inleggen voor de aansluiting en huisvesting van de zorg in het gebouw. Toen dat bedrag na aandringen van de gemeente niet op tafel kwam, spande de gemeente een kort geding aan tegen de partners en de coöperatie waarin de partners zich verenigd hebben. Die partners zijn de Aloysiusstichting (De Widdonck), Stichting De Wijnberg (De Wijnberg), Meerderweert (Het Palet) en zorginstelling de Mutsaertsstichting.

Vorig artikel5 maart 1955: De wijde wereld in
Volgend artikelGeen treinverkeer tussen Roermond en Weert vanwege bommelding