3 maart 1995: De paden op…

Informatiebord nabij IJzeren Man - GAW Beeldbank OBJECT1299

Door drs. Constant de Waal, gedeputeerde van Limburg, wordt op 3 maart het natuurleerpad in het IJzeren Mangebied officieel in gebruik genomen.

De start van het pad ligt bij  de parkeerplaats van het Natuur- en Milieucentrum, dat daar enige jaren eerder is gebouwd. De route is maar liefst 1200 meter lang. Aan de hand van informatieborden loopt de wandelaar onder meer langs een moerasgebied met een knuppelpad.

Verder voert het pad langs een vogeleiland, een vogelobservatiehut en een bruggetje. Naast dit natuurleerpad zijn ook twee nieuwe wandelroutes door het IJzeren Mangebied uitgestippeld. Kortom, voor ieder valt wel wat te zien en te beleven.

Naast de nieuwe paden heeft de gemeente Weert voor twee nieuwe recreatieve voorzieningen diep in de buidel getast. Zo is er een natuurcamping aangelegd. Als klap op de vuurpijl beschikt Weert nu ook over een heuse natuurijsbaan. Die laatste is uiteraard alleen in gebruik als de ijsheiligen dat toelaten. Ook deze voorzieningen worden door De Waal officieel in gebruik genomen.

Gedeputeerde De Waal heeft op 3 maart nog iets anders te doen.
Hij geeft samen met de wethouder van Weert, Ad Schouwenaars, het officiële startsein voor de aanleg van een echte passantenhaven aan het Bassin. De toeristen die met de boot komen, kunnen nu eindelijk eens fatsoenlijk in Weert afmeren.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelAanhouding verdachte vuurwerk gooien
Volgend artikelCheque voor Same Sterk Vör Oos Kerk