Kunstenares Mathilde Pil gaat in Brazilië exposeren

Mathilde Pil

WEERT | RECIFE (Brazilië) – Na vele reizen naar Recife, Sao Paulo en Rio de Janeiro is Brazilië de grootste bron van inspiratie voor Mathilde geworden. In haar atelier vlak aan zee in Recife heeft ze al enkele grote doeken geschilderd en heel veel schetsen gemaakt. Deze schetsen zijn weer uitgangspunt voor haar schilderijen. Binnenkort is er in Brazilië een expo van haar werk.

Mathilde: ’Wat blijft boeien zijn de kracht van de natuur, de dynamiek van de rollende golven, de schakeringen van de kleuren in de zee, het wisselend licht op het strand, het ritme van de palmen, maar vooral ook de mensen. Ik geniet van de spelende kinderen op het strand, de jongens die capoeira dansen, de mooie ronde vormen van de vrouwen en de grote families die in het water verkoeling zoeken. Hun hoofden vormen ritmische zwarte vlekjes in de branding. De vissers staan ongemerkt model voor mij. Alhoewel het verschil tussen arm en rijk hier heel groot is, brengt het uitgestrekte strand voor iedereen geluk.”

Mathilde Pil is trots dat haar werk in Brazilië wordt geëxposeerd, maar voor diegene die dat te ver vinden kunnen nog altijd een kijkje nemen in haar Atelier Galerie hier in Nederland
op zondag 18 maart in Tungelroy. Opening zondag 18 Maart 2018 van 14.00 tot 17.00 uur tot 26 april 2018 “Kijkje in haar collectie die in Mei in Brazilië wordt geëxposeerd” Mocht u verhinderd zijn en alsnog de collectie wilt bekijken dan kunt u contact mer haar opnemen om een afspraak te maken [email protected]

Expositie Atelier Galerie Mathilde Pil
Tuurkesweg 8 in Tungelroy

 

Vorig artikelVan wie is deze portemonnee?
Volgend artikelMooie prestatie jeugd Reddingsbrigade Weert