25 januari 1971: Uitzendschema Radio St. Jan

Uitzendschema Radio St. Jan weekblad Op de Keper 25 januari 1971

In het weekblad Op de Keper van 25 januari 1971 is het nieuwe uitzendschema van Radio St.- Jan opgenomen.

Radio St.-Jan is de ziekenomroep van het St.-Jansgasthuis. Reden voor dit nieuwe uitzendschema is de ingebruikname van een gloednieuwe studio. Het aantal uitzenduren wordt verdubbeld. Volgens Radio St.-Jan zal de kwaliteit van de uitzendingen toenemen. De programma’s worden van tevoren op band opgenomen.

De omroep wordt geheel gerund door vrijwilligers en begint met de eerste uitzendingen in 1968. Naast radioprogramma’s verzorgt de omroep na verloop van tijd ook een kabelkrant. De grote stadsvastelaovundjoptocht die langs het ziekenhuis trekt, wordt zelfs op tv uitgezonden. Deze tv-uitzending is voorbehouden aan de patiënten in het St.-Jansgasthuis en later ook aan de bewoners van de verzorgingstehuizen St.-Martinus en Van Berloheem.
De uitzendingen worden steeds met groot enthousiasme beluisterd. Vooral het verzoekplatenprogramma is erg geliefd.

Inmiddels is de naam van de omroep gewijzigd in Weerter Huisomroep. De lokale omroep S.L.O.W (later Streekomroep Weert en vervolgens Weert FM) zendt vooral de programma’s die gemaakt worden op zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur, uit. Dit verhoogt de naamsbekendheid en de uitzendingen van de Weerter Huisomroep.

Beroemd is de uitzending “Dun Optocht in Aantocht’. Op vastelaovundj zondagochtend is dit een humoristisch programma voor het vertrek van de grote vastelaovundjoptocht in Weert.
Het steeds kortere verblijf van patiënten in het ziekenhuis en de toename van het aantal tv- en radiozenders op de patiëntenkamers nopen de medewerkers ertoe medio 2012 met de uitzendingen te stoppen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelHulpdiensten rukken massaal uit naar Roermond
Volgend artikelLes in het redden van drenkelingen