Houd rekening met veel wind bij afsteken vuurwerk

WEERT –  Het gaat volgens weeronline.nl matig tot vrij krachtig waaien (4-5 Bft.) in het binnenland. Bij het afsteken van vuurwerk moet hier rekening mee worden gehouden.

Het is belangrijk om vuurpijlen niet vanuit lege flessen te lanceren, maar om deze te verzwaren met zand of water. Nog beter is om de fles in te graven in een emmer zand of in de tuin. De flessen waaien daardoor niet om, wat de veiligheid vergroot. De wind heeft als voordeel dat vuurwerkdampen snel wegwaaien en mist geen kans krijgt. Vorig jaar ontstond door het vuurwerk regionaal plotseling dichte mist.

Rond middernacht en in de Nieuwjaarsnacht is er kans op enkele buien. Veel plaatsen zullen het droog houden tijdens de jaarwisseling, maar sommige regio’s zullen pech hebben en met regen te maken krijgen. Waar de buien vallen is op voorhand lastig aan te geven. Tijdens de Nieuwjaarsnacht neemt bij buien de kans op een klap onweer en hagel toe.

Vorig artikelWie wordt de nieuwe Prins van de Törfstaekers?
Volgend artikelKijkshop in Weert sluit de deuren