Dikke Antje is gaan lopen

WEERT – In Weert staan diverse kanonnen. Weert had in de middeleeuwen een stadsmuur met zes stadspoorten. De stadsmuur is verdwenen en de poorten ook. Op de plek van elke poort staat nu een kanon. 

Zo stond lange tijd op de buik van Verheggen het kanon Dikke Antje. Hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar Antje van de Statie die woonde in de Langstraat en haar vlaaitjes uitventte op het perron. Sinte Catharina 1480, het gilde van Wieërter stadsschötte maakte onlangs een inventarisatie lang alle kanonnen en constateerde dat niet alleen het verval van de kanonnen had plaatsgevonden maar ook verwisseling van plaats. Dikke Antje staat inmiddels de wacht te houden aan de stadsbrug… Daeke Luciën Adriaens heeft zijn inspectierapport inmiddels ingeleverd bij B&W van Weert.

Vorig artikelNog even Winters Weert
Volgend artikelBasiscursus Vogels Kijken in Nederweert