Bibliocenter Weert ontvangt Duitse bestsellerauteur Monika Peetz

WEERT – In het kader van de Literaire Zomer 2024 verwelkomt Bibliocenter Weert op donderdag 11 juli om 20.00 uur de gerenommeerde Duitse auteur Monika Peetz. Haar romans uit de trilogie ‘Zomerzussen’ hebben in Duitsland direct de Spiegel Bestseller lijst gehaald.

Monika Peetz

Monika Peetz, geboren in 1963, heeft Duitse taal- en letterkunde, communicatiewetenschappen en filosofie gestudeerd in München. Sinds 1998 woont en werkt ze als scenarist en schrijver in zowel Duitsland als Nederland. Haar boeken zijn in 26 landen uitgegeven en wereldwijd bestsellers.

Lichtjesavond

Het tweede deel van de Zomerzussen-reeks, ‘Lichtjesavond’, is in mei 2024 in het Nederlands verschenen, vertaald door de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde Annemarie Vlaming. In dit deel keren de vier zussen terug naar Bergen aan Zee om het familiegeheim rond de dood van hun vader te ontrafelen.

Elk gezin heeft een geheim, de familie Thalberg had er twee: het recept voor de beste cheesecake ter wereld en de vraag wat er echt gebeurde tijdens de stormnacht waarin hun vader verongelukte. Tijdens deze zomervakantie keren de vier zussen terug naar Bergen aan Zee, waar de ultieme beproeving hen te wachten staat. Alles draait om de cruciale vraag: waar was Johannes Thalberg in de nacht van de storm? Iedere zus kent een stukje van de waarheid en allemaal hebben ze iets te verbergen.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.bibliocenter.nl/activiteiten.

25e Literaire Zomer

Tijdens de zomerperiode bezoeken diverse Duitse en Nederlandse schrijvers bibliotheken en culturele instellingen rondom de Duits-Nederlandse grens. Ben jij benieuwd naar welke schrijvers nog meer in de buurt zijn? Kijk op de website www.literarischer-sommer.eu/nl

Vorig artikelLaatste aanmeldweek Huiskamerfestival Weert
Volgend artikelSlagroom & Pudding Festival in Weert terug na geslaagde editie in 2023