Vogten Staal

  Vogten Staal BV in Maastricht maakt deel uit van een bedrijvengroep die hoofdzakelijk bestaat uit staal georiënteerde bedrijven. De voornaamste activiteit is de handel in plaatstaal en slitband, dat in eigen bedrijf geproduceerd wordt. Daarnaast worden de bewerkingen ook als loondienst aangeboden, aan klanten die hun voormateriaal aanleveren om een of meerdere bewerkingen op het materiaal te laten uitvoeren.
  Met circa 60 ervaren werknemers bewerkt Vogten al drie generaties, op twee locaties in de Beatrixhaven te Maastricht, hoofdzakelijk warm gewalste producten van de rol (coil). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken die er in de wereld te koop zijn. De bewerkingen bestaan voornamelijk uit het beitsen, decoilen en slitten van coils, het op maat knippen en/of zetten/profileren van plaatstaal.

  Vogten is in zijn markt segment uniek in Europa omdat het een combinatie van productie- mogelijkheden heeft, die niemand anders uit een hand kan aanbieden. Daarnaast is Vogten een van de weinige staalservicebedrijven van deze omvang in Europa dat een eigen voorraad houdt en niet tot een walswerk (staalfabriek) behoort. Dit geeft ons de mogelijkheid staal in grote hoeveelheden in te kopen bij leveranciers die een product leveren dat op dat moment aan de hoog gestelde normen voor kwaliteit en prijs voldoet. Hierdoor zijn wij in staat een korte levertijd en een sterke prijs aan te bieden.

  Na aankomst en bewerking in Maastricht vindt het staal haar weg naar de industriële eindverbruiker in voornamelijk West Europa.

  DELEN
  Vorig artikelPaneel Center Weert
  Volgend artikelRestaurant Flavours