Guulke Eten & Drinken

  Openingstijden:
  Wij zijn dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De keuken is in de zomer dagelijks geopend van 11.30 uur tot 21.00 uur. In de winter is de keuken geopend tot 20.00 uur en in het weekend tot 21.00 uur. Guulke sluit als de laatste tafelgasten klaar zijn.

    

  Wie was Guulke?
  Ons eetcafé draagt de naam van mijn ondernemende grootvader. Tijdens de Franse overheersing, voerden de Fransen in Nederland een groot aantal maatschappelijke vernieuwingen door. De Franse tijd bracht bovendien eenheid in de geschreven taal: de Fransen bepaalden dat iedereen in Nederland een Franse voornaam moest dragen. Zo kon het gebeuren dat Wilhelmus, ‘Guillaume’ werd en dat werd in de volksmond weer verbasterd tot ‘Guulke’. Deze bijnaam ging later over op zijn kinderen en kleinkinderen. Mijn vader (Joep van Guulke) is waarschijnlijk wel de laatste geweest, die onder deze bijnaam aanduiding bij de meeste – oudere – Nederweertenaren bekend stond.

  Guulke, zoals mijn grootvader Wilhelmus Lambertus Linsen tot op heden in de volksmond wordt genoemd is een begrip binnen de lokale dorpsgemeenschap. Naast de werkzaamheden in zijn eigen aannemersbedrijf, sprong hij vaak nog bij in het café van z’n ouders om hen de helpende hand toe te steken. Zijn interesse voor het zelfstandig ondernemerschap en het horecagebeuren nam in de loop der jaren alsmaar toe. Het ondernemerschap en de bevlogenheid voor het horecagebeuren zit klaarblijkelijk in mijn genen. Niet voor niets hangt zijn foto bij wijze van eerbetoon pal naast de entree van ons eetcafé.

  Wij hebben dankbaar en nadrukkelijk gebruik gemaakt van de historische kaders en de menselijke factor. Guulke is een ondernemerschap dat streeft naar kwaliteit en verbetering zonder voorbij te gaan aan de van oudsher bestaande normen.

  Nicole en Joost (van Joep van Guulke) Linsen