Dansrijck

  Dansrijck is een jong bedrijf opgestart op 1 juni 2014. Dansen is onze passie, sport en het werk waarin we ons de afgelopen jaren met veel plezier hebben ontwikkeld. De inwoners van de gemeente Nederweert zijn net als wij zeer ondernemend op sociaal, muzikaal en sportief gebied. Een mooie combinatie van hetgeen een dansschool te bieden heeft en een goede aansluiting bij wat de gemeente te bieden heeft. Binnen de gemeente Nederweert zijn aardig wat dansers en dansgroepen actief, maar er is op dit moment geen vaste stijldansschool noch een gelegenheid waar de jeugd op structurele wijze in les- of ontspanningsverband kan gaan dansen.

  Sociale omgang op een sportieve en professionele manier
  Het idee achter Dansrijck is om een sportieve dansbeleving te bieden waar niet alleen de allerjongsten en de ouderen onder ons de vele verschillende aspecten van dans kunnen ervaren, maar waar ook de jongvolwassenen op een moderne, spontane en sociale manier kunnen leren dansen. Wij willen deze jeugd graag binnen de gemeente houden om ze daar in een veilige omgeving sociale omgang te bieden.

  Door onze achtergrond in de danssport en het professionele team waarmee wij samenwerken zijn wij in staat voor onze klanten niet alleen het dansen op sociaal vlak te bieden, maar ook een goed onderbouwde manier van bewegen. De grote ontwikkelingen die de afgelopen jaren binnen de danssport hebben plaatsgevonden op het gebied van techniek, sportiviteit en muzikaliteit willen we graag vertalen van topsport naar de breedtesport en social dancing. Ons doel is dan ook om professionele, goede bewegingsonderbouwde lessen en cursussen en dansavonden/middagen te verzorgen, waarin iedereen zich kan ontwikkelen op zijn of haar niveau.

  Van jong tot oud, van sociaal tot sportief
  Bij Dansrijck kan vrijwel iedereen terecht; kinderen, jeugd, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Dansen draagt naast een sociaal karakter ook bij aan een gezonde levensstijl. Het is een makkelijke en toegankelijke manier van bewegen voor jong en oud, die goed is voor je houding, je fysiek, souplesse, uithoudingsvermogen en spieren, je expressie en voor je zelfvertrouwen. Uit een onderzoek van de organisatie Kunstfactor Dans naar de energetische belasting van dans komt duidelijk naar voren dat álle vormen van dans bijdragen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB).

  Onze kennis en ervaring en onze samenwerking met specialisten op het gebied van sport en beweging kunnen we iedere doelgroep van jong tot oud en van sociaal tot topsportniveau op de juiste manier begeleiden en uitdagen. Iedere doelgroep zal wellicht om een andere reden gaan dansen, maar wat in het algemeen voor alle mensen geldt is dat ze vooral dansen voor hun plezier.
  DELEN
  Vorig artikelKapsalon Ans
  Volgend artikelEgga Food